Spolja hrskava, unutra penasta
Šta vam prvo padne na pamet kada kažemo projara? Da, detinjstvo. Ako ste uživali u ukusu specijaliteta od kukuruznog brašna iz bakine kuhinje, sigurno se pitate kako se pravi proja.
Da biste ponovo osetili taj ukus, potrebno vam je malo truda, volje i svega nekoliko sastojaka, a priprema je veoma jednostavna.
Osim što je izuzetno ukusna, proja je i sjajan izbor za zdrave obroke, pa je bez griže savesti možete uključiti u svoju redovnu ishranu.
U činiju sipati kukuruzno brašno, dodati hlebno prosejano sa praškom za pecivo.
Ubaciti izmrvljen sir, jaja, ulje, so, seckanu papriku i krastavčiće i na kraju mleveni biber. Sipati mleko i izjednačiti.
Koru raširiti i premazati uljem, dodati drugu preko nje i nju premazati uljem.
Pola nadeva staviti na dno, pa uviti u rolat.
Ređati u podmazan pleh. Rolnice malo zaseći, premazati žumancetom i posuti susamom
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.