U životu niste jeli nešto ovako dobro: Pikantna projara u rolatu direktno iz bakine kuhinje

Spolja hrskava, unutra penasta

07.04.2024. 09:28
  • Podeli:
baka-66124ab32a799.webp Foto: Bakina kuhinja

Šta vam prvo padne na pamet kada kažemo projara? Da, detinjstvo. Ako ste uživali u ukusu specijaliteta od kukuruznog brašna iz bakine kuhinje, sigurno se pitate kako se pravi proja.

Da biste ponovo osetili taj ukus, potrebno vam je malo truda, volje i svega nekoliko sastojaka, a priprema je veoma jednostavna.

Osim što je izuzetno ukusna, proja je i sjajan izbor za zdrave obroke, pa je bez griže savesti možete uključiti u svoju redovnu ishranu.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 lonče od 100 g kukuruznog brašna
  • 1 puna kašika hlebnog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • malo soli
  • 3 pune kašike ulja
  • 100 g sir
  • 1 ljuta kisela paprika
  • 1 veći krastavčić
  • 4 tanje gotove kore
  • mleveni biber

Priprema:

U činiju sipati kukuruzno brašno, dodati hlebno prosejano sa praškom za pecivo. 

Ubaciti izmrvljen sir, jaja, ulje, so, seckanu papriku i krastavčiće i na kraju mleveni biber. Sipati mleko i izjednačiti.

Koru raširiti i premazati uljem, dodati drugu preko nje i nju premazati uljem.

Pola nadeva staviti na dno, pa uviti u rolat.

 Ređati u podmazan pleh. Rolnice malo zaseći, premazati žumancetom i posuti susamom


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()