Indijska kuhinja poznata je kao slasna i ukusna.
Ako volite egzotičnu hranu, ovo je pravi recept za vas. Indijska kuhinja poznata je kao slasna i ukusna.
Obiluje začinima, mesom, svežim voćem i povrćem. Jela se spremaju vrlo lako, a recepti dozvoljavaju da kombinujete omiljene sastojke i prilagodite ih svom ukusu.
- 1 kg krte jagnjetine isečene na jednake komade
- 1 šolja jogurta
- 2 kašičice mlevenog kolijandera
- 2 kašike đumbira
- limunov sok
- ulje
- 1/2 kašičice čili praha
- 1/2 kašičice garam masale
- 1 kašičica soli
- 2 velike glavice sitno seckanog crnog luka
Umutiti sve začine s jogurtom. U polovinu dobijene tečnosti dodati luk i meso i marinirati jedan sat.
Izvaditi meso i na laganoj vatri kuvati u drugoj polovini začinjenog jogurta 30-40 minuta. Meso ne sme sasvim da se skuva, a sva tečnost mora da ispari.
Ovako pripremljeno meso peći na roštilju ili grilu da porumeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.