Ukus koji osvaja na prvi zalogaj: Letnja proja sa tikvicama gotova za pola sata

Svi će vam tražiti recept

20.07.2023. 20:18
  • Podeli:
Proja shutterstock-64b97a6ea22f2.webp Foto: Shutterstock

Proja je čest izbor za doručak ili večeru kad ne znamo šta drugo da spremimo. Jer znamo da sa njom nema greške, da je uvek ukusna i uvek idealna.

Naravno, najlepša je kada se jede vruća, tek ispečena, ali je odlična i kada se ohladi.

Međutim, kako su ovih dana velike vrućine, nikome se ne stoji u kuhinji.

Ipak, ako i dalje čeznete za ukusom proje, razmislite da isprobate recept za letnju proju sa tikvicama, koja se spremi bukvalno za pet minuta, a za pola sata će vas miris pozvati iz rerne i moći ćete da uživate u omiljenom zalogaju.

Sastojci:

  • 500 gr tikvica
  • 2 dl jogurta
  • 4 jaja
  • 1 šolja pšeničnog griza
  • 1 šolja kukuruznog griza
  • 1/3 šolje ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • so po želji
  • sir po želji

Priprema:

Pre svega izrendati tikvice, posoliti ih i ostaviti da odstoje da puste vodu.

Potom ih izgnječiti i iscediti vodu.

Dodati jaja, jogurt, ulje i pšenični i kukuruzni griz, prašak za pecivo, pa promešati viljuškom i sve dobro izjednačiti.

Sipati proju u prethodno podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()