Brzo se pravi, a još brže jede
Kada vam treba brz, ukusan i jednostavan obrok ili želite da uživate u sunčanom danu, a ne da provodite puno vremena u kuhinji, onda pripremite ukusnu Cezar salatu.
Jedna od najpopularnijih obrok-salata na svetu prvi put je napravljena pre skoro 100 godina, kada je italijanski emigrant Cezar Kardini u svom restoranu u Tihuani 1924. godine morao da improvizuje nakon što su potrošene zalihe hrane u kuhinji tokom jedne proslave.
Cezar salata je pravi izbor za zdrav i ukusan obrok koji se brzo pravi, a još brže jede.
Piletinu usolite i isecite na tanke listiće, pa ih ispržite u tiganju u kom ste prethodno zagrejali malo ulja.
U posudi pomešajte sve sastojke za preliv, pa mešajte sve dok ne dobijete gustu masu.
Tost-hleb iseckajte na kocke, pa ih prelijte s malo ulja i dodajte začine po ukusu. Hleb stavite u pleh koji ste prethodno oboložili pek-papirom i pecite ih na 180 stepeni 10 minuta.
Salatu iseckajte, stavite u veću činiju, dodajte preliv, piletinu, čeri paradajz i hlebiće iz rerne. Sve promašajte, pa dodajte masline i salatu pospite parmezanom.
Uživajte u svakom zalogaju.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.