Ako uživate u ukusu maka i keksa sa belom čokoladom, ovaj jednostavan kolač će vas oduševiti
Kada vam se prijede nešto slatko, ali nemate želju da provodite puno vremena u kuhinji, ovaj recept za torticu sa makom i keksom je idealan za vas. Ukusna je, zasitna i brzo se priprema.
Sve što vam treba je jedna šerpa da brzo sjedinite sastojke i da potom otopite čokoladu za preliv. Ništa jednostavnije, a lepše i ukusnije.
Čak i ako niste veliki ljubitelj maka, ne brinite, jer kombinacija maka i mlevenog keksa stvara poseban ukus.
Većina kupovnog maka ima dodati šećer u pakovanju, a i većina mlevenih kekseva takođe je zaslađena pa količinu šećera možete prilagoditi po želji.
Mak, griz, mleko i vanilin šećer kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne i dodajte još šećera, po ukusu. Kad se smesa zgusne, dodajte puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi i mešajte dok se ne otopi. Dodajte keks, pa promešajte.
Smesu prelijte u kalup prečnika 22cm, pa ostavite da se hladi u frižideru.
Čokoladu istopite na laganoj vatri u slatkoj pavlaci, pa prelijte fil preko torte.
Najbolje je da ostavite minimalno nekoliko sati u frižideru, najbolje preko noći, prenosi espreso.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.