Obradujte porodicu idealnim prazničnim ručkom.
Donosimo vam recept za ručak koji će oduševiti vašu porodicu, ali i goste ako ste ih planirali tokom praznika. Ujedno, ovaj recept je idealan i kao nedeljni ručak, a neće vam oduzeti previše vremena da ga pripremite.
Nesumnjivo ćete uživati u svakom zalogaju.
Pečurke potopite u toplu vodu na desetak minuta, ocedite i isecite zajedno crni i beli luk i jednu grančicu ruzmarina.
Nožem dublje zasecite meso uz kost, odvajajući krmenadlu jednu od druge, ali da ceo kare ostane u jednom komadu. Prostor popunite seckanom smesom od pečuraka.
Meso uvežite, pričvršćujući kanapom jednu krmenadlu uz drugu, pa uvežite i dve grančice ruzmarina po dužini mesa, prislanjajući ih uz kost.
Posolite i pobiberite meso i stavite ga u pleh. Prelijte ga uljem i zalijte crnim vinom.
Prebacite meso u rernu koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni i pecite oko sat i po.
Povremeno prelivajte punjeni svinjski kare sokovima u kojima se peče da bi bio sočniji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.