Za obožavaoce žive ribe i japanske kuhinje, ovo je pravi specijalitet
Suši je jelo japanskog porekla. Sigurno se neće svima svideti riba umotana u pirinač i alge, što je potpuno razumljivo. Za obožavaoce žive ribe i japanske kuhinje, ovo je pravi specijalitet. Da biste napravili dobar suši potrebe su vam godine iskustva što ne znači da ne treba pokušati.
U narednim redovima ćemo vam predstaviti recept za suši, koji će uspeti početnicima.
Prvi korak u pravljenju je pranje pirinča. Kad ga operete, ostavite da odstoji dvadesetak minuta i zatim ga kuvajte na laganoj vatri dok ne upije vodu.
Smesu koju ćete ubaciti u prohlađeni pirinač je mešavina sirćeta, soli i šećera. Pustite da kratko provri i da se rastope kristali soli. Sačekajte da se sirće prohladi, pa tek onda mešajte sa pirinčem.
Nakon što je pirinač upio sve dodatne sastojke, vreme je za motanje rolnica. Za ovaj proces će vam trebati podmetač od bambusa ili nešto što je savitljivo, a ujedno i čvrsto. Postavite alge na podmetač i rasporedite 1/3 pirinča.
Na kraju dodajte susam i šargarepu koju ste prethodno isekli na štapiće, probarili i na tihoj vatri prodinstali.
Uvijte rolnicu i to je to.
Možete poslužiti uz soja sos. Suši je veoma prilagodljiv tako da možete ubacite bilo koju omiljenu namirnicu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.