Priprema je jednostavna, a ako imate priliku da marmeladu pripremite od voća iz sopstvenog uzgoja, biće još ukusnija
Za ovu aromatičnu smokva marmeladu, trebaće vam samo nekoliko osnovnih sastojaka i malo strpljenja.
Evo kako da je pripremite:
Smokve oprati i iseći na komadiće.
U šerpi na umerenoj temperaturi zagrejati vodu do ključanja, pa ubaciti smokve, smanjiti vatru i promešati.
Krčkati dok smokve ne omekšaju, pa ih malo izgnječiti viljuškom ili varjačom.
Potom dodati šećer i rendanu koru limuna, pa nastaviti krčkanje uz povremeno mešanje dok se ne dobije marmelada željene gustine, odnosno oko 45-50 minuta (imati u vidu da će se marmelada dodatno zgusnuti kad se ohladi).
Na kraju umešati cimet i sveže ceđeni sok limuna, skloniti sa vatre.
Sipati marmeladu u sterilisane tegle, zatvoriti i čuvati u frižideru do tri meseca.
Ovom ukusnom marmeladom od smokava možete obogatiti svoj doručak ili je poslužiti kao desert uz različite vrste peciva.
Uživajte u njenom bogatom ukusu i slatkoj aromi!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.