Ovi slatki kolačići nestanu sa stola odmah, zato odmah stavite duplu meru
Donosimo vam recept za tradicionalne vanilice kao iz bakine kuhinje koje svi obožavamo.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Penasto umutite margarin pa dodajte celo jaje, žumance, rendanu koru i limunov sok, šećer i vanilin šećer. Mutite nekoliko minuta pa polako dodajte brašno. Dobro sve sjedinite pa zamesite glatko testo i rasklagijajte na debljinu malog prsta. Malom rakijskom čašicom vadite testo pa ga stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite osam do deset minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite iz pleha pa pustite da se ohlade. Premažite džemom pa ih spajajte. Na kraju ih uvaljajte u šećer u prahu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.