Vanilice po tradicionalnom receptu: Prste da poližeš

Ovi slatki kolačići nestanu sa stola odmah, zato odmah stavite duplu meru

13.01.2024. 18:18
  • Podeli:
shutterstock_1899564889 vanilice, kolač-650d5e542ba47.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za tradicionalne vanilice kao iz bakine kuhinje koje svi obožavamo.

Potrebno je:

  • 250 margarina
  • 1 celo jaje
  • 1 žumance
  • 1 limun
  • 4 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 500 g brašna 
  • šećer u prahu
  • džem

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Penasto umutite margarin pa dodajte celo jaje, žumance, rendanu koru i limunov sok, šećer i vanilin šećer. Mutite nekoliko minuta pa polako dodajte brašno. Dobro sve sjedinite pa zamesite glatko testo i rasklagijajte na debljinu malog prsta. Malom rakijskom čašicom vadite testo pa ga stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite osam do deset minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite iz pleha pa pustite da se ohlade. Premažite džemom pa ih spajajte. Na kraju ih uvaljajte u šećer u prahu. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()