Kremast i sočan, nestaće sa stola čim se postavi
Foto: ShutterstockUkoliko nemate ideju kakvu poslasticu bi spremili za prazničnu vaskršnju trpezu, mi vam donosimo recept za kolač sa orasima, čiji ukus obara s nogu.
Za biskvit:
Za fil:
Još:

Uključite rernu na 180 stepeni. Ulupajte penasto belanca, pa dodajte šećer i nastavite mućenje dok se ne dobije jaka pena. Zatim dodajte orahe, prezlu, brašno i prašak za pecivo te sjedinite varjačom. Obložen pleh 30 x 20 cm pospite orasima i istresti celu smesu za koru, rasporedite polako preko oraha. Peći 15-20 minuta zavisno od rerne. Na toplu koru stavite eurokrem i razmažite preko oraha. Ulupajte žumanca sa šećerom da pobele, pa dodajte mleko i kuvajte na pari 15 minuta. Ulupajte slatku pavlaku pa je dodajte ohlađenom filu. Na koru stavite pola fila, pa red keksa umočenog u mleko sa kakaoom, mada može i samo mleko. Sačekajte da keks upije mleko pa nanesite ostatak krema.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







