Večera koju ćete obožavati: Brusketi sa mirisom Italije su prava rapsodija ukusa

Brusketi kapreze se brzo i lako prave.

02.11.2024. 19:25
  • Podeli:
brusketi-67266e9f30753.webp Foto: Pixabay

Osim što su sjajna večera, brusketi kapreze su i brzo i jednostavno predjelo i odlično rešenje kada se pojave nenajavljeni gosti.

Brusketi kapreze se brzo i lako prave.

Sastojci:

  • hleb baget
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • čeri paradajz
  • mladi luk
  • mocarela sir
  • bejbi spanać ili rukola

Priprema:

Iseckajte hleb na kriške. Beli luk usitnite i dodajte mu maslinovo ulje, pa time premažite svaku krišku.

Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje, pa pecite hleb nekoliko minuta.

Paradajz iseckajte na manje komade. Isecite mladi luk na kolutove i dodajte ga u posudu sa paradajzom.

Začinite sve sa dve kašike maslinovog ulja i dodajte začine po želji. Mocarela sir iseckajte. Ako koristite bebi mocarelu, dovoljno je da je presečete napola.

Prepečen hleb filujte povrćem i sirom i po vrhu dodajte bebi spanać. Ili rukolu, ako je više volite.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()