Sendvič od patlidžana će vas oduševiti.
Patlidžan je zdravo povrće koje možete da punite, pohujete, pravite musaku. Ovog puta predlažemo vam da napravite zanimljiv sendvič od ukusnog povrća.
Sve što treba da uradite jeste da ga ispohujete, a onda i napunite sirom i šunkom i kratko zapečete.
Ovako pripremljenom patlidžanu niko neće odoleti.
Ako ste kupili okrugli patlidžan isecite ga na kolutove, a ako ste kupili duguljasti isecite po dužini. Posolite i ostavite da pusti vodu. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite, a onda dodajte brašno i sve lepo sjedinite.
Patlidžan osušite ubrusom, uvaljajte u smesu sa jajima i brašnom, pa poređajte na pleh koji ste obložili pek papirom.
Pecite na 200°C oko 20-25 minuta.
Na gotov patlidžan poređajte sir i šunku i preklopite drugim patlidžanom. Vratite u rernu još nekih 5-8 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.