Voćni kolač za jesenje dane uz kafu: Recept baka Jelene Petrović zlata vredan

Idealno je za one koji vole voćne poslastice

Autor: Web UNA TV
29.09.2024. 12:58
  • Podeli:
MixCollage-29-Sep-2024-12-47-PM-1607-66f932c31da0c.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje danas stiže recept za voćni kolač. Ukoliko ste ljubitelj voćnih poslastica, ova kombinacija rastresitog biskvita sa višnjama i dinjom biće odličan izbor za napraviti. 

Priprema se veoma jednostavno, a ukus je izistinski odličan, dopada se i onima koji više vole jače čokoladne kolače. 

Ako uz njega skuvate i šoljicu kafe ili kakao, užitak će biti upotpunjeniji. 

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • čaša od jogurta brašna
  • čaša griza
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna
  • višnje i dinja

 

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati jogurt, ulje, brašno i griz sa praškom za pecivo, narendati koricu limuna  i sve to izjednačiti. 

Pleh obložiti pek papirom, pa sipati u njega trećinu smese, a onda odozgo rasporedite kriške dinje. Zalijte malo testom, pa pobacajte višnje preko. 

Nakon toga sipajte ostatak testa i sve izravnajte. 

Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta. Secite ga ohlađenog, preko pospite šećer u prahu, ako volite. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()