Sladokusci navalite na ovu poslasticu
Ako ste ljubitelj slatkih pita, sigurno volite i tart. Tart je posebna pita, koja je specifična po svom testu, ali i tome da nema gornju koru, već je fil otkriven.
Tart zbog toga daje mogućnost da mnogo eksperimentišete i dekorišete, tako da osim što je veoma ukusna francuska poslastica, zahvalan je i za pokazivanje.
Samo par namirnica potrebno je za ovu brzu poslasticu.
U brašno dodati prašak za pecivo, koricu limuna i omekšan maslac, zatim žumanca i jednu kašiku šećera. Zamesiti testo i razvući veličine 24 cm pleha i još malo da ima sa strane pleha. Staviti u pleh, pa ivice malo uštipati prstima u krug.
Premazati marmeladom i poređati u krug jabuke. Peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta.
U šerpi istopiti 4 kašike šećera, pa kad se istopi sipati mleko. Kuvati dok se ne pretvori u gust karamel i preliti kolač njime. Ostaviti da upije i ohladi se.
Video priprema je u nastavku:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.