Vreme je za francusku poslasticu: Spremite tart sa jabukama kao profesionalac

Sladokusci navalite na ovu poslasticu

27.07.2024. 10:43
  • Podeli:
tart sa jabukama bakina kuhinja-66a4b0485aa91.webp Foto: Bakina kuhinja

Ako ste ljubitelj slatkih pita, sigurno volite i tart. Tart je posebna pita, koja je specifična po svom testu, ali i tome da nema gornju koru, već je fil otkriven.

Tart zbog toga daje mogućnost da mnogo eksperimentišete i dekorišete, tako da osim što je veoma ukusna francuska poslastica, zahvalan je i za pokazivanje. 

Samo par namirnica potrebno je za ovu brzu poslasticu. 

Potrebno je:

  • 200 g brašna
  • malo praška za pecivo
  • 100 g maslaca
  • 2 žumanca
  • korica limuna
  • 1 kašika šećera

Za nadev:

  • 1 kg jabuka 
  • 4 kašike šećera  
  • 100 ml mleka
  • 3 kašike marmelade

 

Priprema:

U brašno dodati prašak za pecivo, koricu limuna i omekšan maslac, zatim žumanca i jednu kašiku šećera. Zamesiti testo i razvući veličine 24 cm pleha i još malo da ima sa strane pleha. Staviti u pleh, pa ivice malo uštipati prstima u krug. 

Premazati marmeladom i poređati u krug jabuke. Peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta. 

U šerpi istopiti 4 kašike šećera, pa kad se istopi sipati mleko. Kuvati dok se ne pretvori u gust karamel i preliti kolač njime. Ostaviti da upije i ohladi se. 

Video priprema je u nastavku:

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()