Postoje dva načina za pripremu
Nešto drugačiji ručak ili večera za drage osobe. Čili sa mesom je poreklom sa severa Meksika, a veoma često je na trpezi i južnog Teksasa. To je vrsta začinjenog meksičkog gulaša.
- 1 kg telećih šnicli
- 1 glavica crnog luka
- 1 list lorbera
- 2 kašike gustina
- 1 kašičica mlevene ljute papričice
- 4 čena belog luka
- 250 ml supe
- 3 kašike maslinovog ulja
Očistite meso od masnoća i žilica i iseckajte ga na kockice.
Zagrejte supu. Sitno iseckajte crni i beli luk i propržite na ulju. Dodajte meso, so, papričicu i lorber i pustite da meso jednako porumeni pre nego što dodate toplu supu. Poklopite šerpu i kuvajte oko 30 minuta, povremeno mešajući.
Stavite gustin u činijicu i izmešajte ga sa jednom kutlačom tečnosti od kuvanja, a zatim ga dodajte u šerpu mešajući, da se zgusne.
Izvadite čili na tanjir za služenje i odmah poslužite.
Ovaj način pripreme je tipičan za latinoameričku kuhinju, ili tex-mex. Originalni recept ne predviđa pasulj, ali on bez sumnje daje poseban ukus ovom jelu.
Da biste pripremili ovu varijantu jela, potopite 200 g crvenog pasulja, ostavite ga preko noći, pa ga prokuvajte.
Skuvajte čili, i 15 minuta pre kraja kuvanja dodajte pasulj, 300 g kuvane boranije, četiri paradajza srednje veličine, oljuštena i iseckana, i ako želite, malo timijana i mlevenog kima. Pojačajte vatru i kuvajte dook tečnost ne ispari, a zatim zgusnite sos gustinom i poslužite.
Vreme pripreme: 120 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.