Mnogi prave greške kojih nisu ni svesni, a kada je reč o prženicama, jako je važan način na koji sečete hleb
Prženice su zaista sjajan izbor kada su u pitanju doručak ili večera. Međutim, sigurno vam se desilo da one nekada ne ispadnu dobro.
Umočiti parče hleba u umućeno jaje i ispržiti ga na ulju i ne zvuči kao neka mudrost, međutim, da bi prženite bile ukusne, neophodno je da na ivicama budu hrskave, a u sredini mekane. Takođe, ne smeju da budu ni previše masne, ili da zagore.
Mnogi greše u želji da im prženice ne zagore, pa ih ranije izvade iz ulja, a to onda rezultira time da one ostanu "žive".
I sada se verovatno pitate šta je zapravo potrebno uraditi da bi prženice bile savršeno ispečene? Stvar je, zapravo, u tome da znate kako da isečete hleb i da napravite smesu.
Tajna profesionalnih kuvara je u tome što, prilikom sečenja hleba, paze da on ne bude previše tanak već debljine oko 1,5 cm. Takođe, podrazumeva se da hleb mora biti bajat, ili prženice, u suprotnom, neće biti dobre.
Još jedna velika greška koju mnogi prave jeste ta što ih prže na puteru, a to nikako nije dobro. Prženice obavezno pržite na ulju. Kada je u pitanju smesa, važno je da ona bude savršena, a prava mera za nju jeste 1/4 šoljice mleka i jedno jaje na dve kriške hleba.
Ulje obavezno dobro zagrejte i nemojte da zaboravite da ih, tokom prženja, okrećete.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.