Sa svega nekoliko sastojaka dobićete savršen kremasti namaz koji će oduševiti vaše goste
Foto: PixabayLosos je jedna od nutritivno najkvalitetnijih namirnica koja se koristi prilikom pripreme jela. Iako ova vrsta ribe sadrži veliku količinu masnoće, ipak je reč o zdravim masnoćama koje su dobre za rad srca. Upravo zbog toga, jela pripremljena od ove ribe su masna i sočna, a pašteta od lososa nije izuzetak.
Nutricionisti savetuju konzumiranje lososa s vremena na vreme, u bilo kom obliku i kombinaciji jer obiluje omega 3 masnim kiselinama, kao i i belančevinama, vitaminima B kompleksa, fosfora i selena.
Stoga, prionite na pripremu ovog jednostavnog i kvalitetnog namaza.
U činiju stavite usitnjeno meso lososa. Dodajte sitno naseckani luk, beli luk i jaja, majonez, so i biber, dobro pomešajte viljuškom pa dodatno usitnite paštetu štapnim mikserom.
Ukoliko je potrebno malo omekšati smesu, dodajte još malo majoneza ili maslinovog ulja.
Namaz možete staviti na topli tost i služiti za doručak, uz limun ili može biti deo predjela kao umak za kanapee.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







