Sa svega nekoliko sastojaka dobićete savršen kremasti namaz koji će oduševiti vaše goste
Losos je jedna od nutritivno najkvalitetnijih namirnica koja se koristi prilikom pripreme jela. Iako ova vrsta ribe sadrži veliku količinu masnoće, ipak je reč o zdravim masnoćama koje su dobre za rad srca. Upravo zbog toga, jela pripremljena od ove ribe su masna i sočna, a pašteta od lososa nije izuzetak.
Nutricionisti savetuju konzumiranje lososa s vremena na vreme, u bilo kom obliku i kombinaciji jer obiluje omega 3 masnim kiselinama, kao i i belančevinama, vitaminima B kompleksa, fosfora i selena.
Stoga, prionite na pripremu ovog jednostavnog i kvalitetnog namaza.
U činiju stavite usitnjeno meso lososa. Dodajte sitno naseckani luk, beli luk i jaja, majonez, so i biber, dobro pomešajte viljuškom pa dodatno usitnite paštetu štapnim mikserom.
Ukoliko je potrebno malo omekšati smesu, dodajte još malo majoneza ili maslinovog ulja.
Namaz možete staviti na topli tost i služiti za doručak, uz limun ili može biti deo predjela kao umak za kanapee.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.