Zapečeni kupus iz rerne: Nova ideja za obrok iz bakine kuhinje

Odmorite od mesa i jake hrane

Autor: Web UNA TV
18.12.2024. 19:52
  • Podeli:
posni kupus bakina kuhinja-67631970ae787.webp Foto: Bakina kuhinja

Ukoliko ste ljubitelj jela sa kiselim kupusom ovo će vam se sigurno dopasti. Prema receptu baka Jelene Petrović možete spremiti kiseli kupus sa paprikom koji je zapečen u rerni, odlično posno jelo i ne tako kalorično. 

Isprobajte ga, neće vam puno vremena oduzeti priprema. 

Potrebno je:

  • 1 kg kiselog kupusa
  • 2 veća krompira
  • 1 praziluk
  • 1 -2  veće crvene sveže paprike
  • 1 glavica belog luka ili u granulama
  • lovorov list po želji
  • biber
  • so
  • ulje
  • crvena mlevena paprika

Priprema:

Praziluk iseći na krupnije rezance, kao i papriku i sve to propržiti na ulju. Kupus iseći na tanke rezance, pa kad se luk i paprika proprži ubaciti kupus. 

Sve lepo dinstati 30 minuta bez dodatka vode na tihoj vatri. Krompir skuvati.

Kad nam se kupus izdinstao treba mu dodati mlevenu papriku, so, biber i sve izmešati. Propržiti kupus uz malo vode oko 30 minuta. 

Sve to onda sipati u tepsiju, a krompir iseći na kolutove i dodati u tepsiju, pa preko krompira posuti mlevene paprike i belog luka u granulama. 

Sve staviti u rernu da se ispeče, 30 minuta. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()