Započnite dan zdravo: Napravite domaću paštetu od pileće džigerice i sira

Ovaj namaz od pileće džigerice i svežeg sira ne traži ni puno novca ni puno vremena – samo malo pažnje i dobre volje.

06.06.2025. 07:30
  • Podeli:
pašteta shutterstock_522880339-66d18c9a012bc.webp Foto: Shutterstock

Domaći, jeftin i pun ukusa – ovaj namaz je idealan za doručak, večeru ili posluženje uz topli hleb ili krekere. Lako se sprema, a rezultat je kremast i ukusan namaz.

Sastojci:


- 200 g pileće džigerice

- 150 g svežeg sira

- 4 kuvana jajeta

- 1 čen belog luka

- 2 kašike maslinovog ulja

- So i biber po ukusu

- 4 kašike sitno seckanog zelenog povrća (mirođija, peršun ili kombinacija)

Priprema:

Skuvajte jaja, pa ih oljuštite i ostavite da se prohlade. Očistite pileću džigericu od žilica i suvišnog masnog tkiva.

Skuvajte džigericu u blago posoljenoj vodi 10–15 minuta, dok ne omekša. Propržite seckani beli luk kratko na maslinovom ulju dok ne zamiriše, ali pazite da ne zagori.

U blender stavite kuvanu džigericu, jaja, sir, beli luk sa uljem, so i biber. Izmiksajte sve do glatke i kremaste teksture. Dodajte sitno seckano zeleno povrće i promešajte ručno, da se zadrži svežina i tekstura.

Ohladite u frižideru barem 30 minuta pre serviranja, da se ukusi sjedine, piše B92.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()