Zašto se u gibanicu dodaje vanilin šećer?

Zvuči čudno, ali probajte

18.06.2024. 18:15
  • Podeli:
gibanica shutterstock_1867411768-65f80508cc693.webp Foto: Shutterstock

Ako želite da napravite najbolju gibanicu koju će svi hvaliti, onda u nju dodajte i vanilin šećer.

Najpoznatija srpska pita je gibanica i svaka domaćica ima svoj recept, a neke od njih imaju i trikove kako da ona uvek ispadne savršeno.

Ako želite da napravite najbolju gibanicu, koristite vanilin šećer. Ovo sigurno deluje čudno jer kako može sladak sastojak da čuvenu slanu pitu učini ukusnijom, ali zaista je delotvoran.

Naravno nemojte da preterujete s vanilin šećerom, već samo dodajte prstohvat. Domaćice koje koriste vanilin šećer kad pripremaju gibanicu kunu se da je ona ukusnija, a ima i tu slatku aromu, ali nije slatka.

Predlažemo vam da isprobate i napravite najbolju gibanicu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()