Zdrava musaka od karfiola: Svideće vam se više nego klasična

Jedno od omiljenih srpskih jela na malo drugačiji način

13.01.2024. 12:33
  • Podeli:
musaka od karfiola, pixabay-65a27118033df.webp Foto: Pixabay

Ako volite klasičnu musaku, ovu ćete da obožavate, karfiol joj daje poseban šmek.

Potrebno je:

  • 1 srednja glavica karfiola
  • 300 g mlevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 belance
  • mineralna gazirana voda
  • origano
  • biber 
  • začinska paprika
Foto: Pixabay

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Skinite karfiolu spoljne listove pa ga dobro operite i iskidajte na ružice. Kuvajte ga u posoljenoj vodi oko 5 minuta. Zatim ga procedite. Zasebno, prodinstajte na malo vode sitno seckan luk, dok ne postane staklast. 

Dodajte mleveno meso, dinstajte ga dok ne dobije boju, pa začinite. Slojem karfiola prekrijte vatrostalnu činiju pa dodajte meso i preko rasporedite ostatak karfiola. Nalijte musaku umućenim belancetom sa malo gazirane vode. Pecite musaku sa karfiolom, oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, dok voda ne uvri.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()