Kao prilog ili samo nešto zdravija grickalica - ovakav način pripreme tikvica sigurno će vam se dopasti
Iznenadićete se koliko je jednostavno priprimiti zdravu zamenu za čips.
Ako obožavate ukus tikvica i želite da probate različita jela od ovog povrća, jednostavno ne smete da propustite ovako pripremljen čips.
Služite uz pavlaku ili kečap.
Mlade tikvice ne morate da ljuštite, a ako se kupili nešto starije onda ih obavezno oljuštite, pa isecite na tanke kriške, posolite i ostavite najmanje pola sata da puste vodu.
U čistu veliku kesu za zamrzivač sipati brašno, so, po želji suvi začin i origano, pa ubaciti iseckane kolutiće tikvica i zavezati čvor. Potom dobro protresti kesu kako bi vlažne tikvice pokupile začine.
Zagrejati ulje u dubljem tiganju, a pored staviti šerpicu hladne vode. Umakati kolutić po kolutić ― najprije u vodu, pa malo pustiti da se ocedi voda, pa umočiti u ulje i pržiti vrlo kratko. Ulje ne bi trebalo da prska više nego prilikom običnog pohovanja, ali imajte pri ruci poklopac tiganja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.