Gurmani ih obožavaju, a ovako su ih naše bake spremale
Vreme je za pripremu zimnice, a ukoliko još uvek niste sigurni šta da ostavite, naš savet je da, ukoliko volite ljuto, nikako ne preskočite ljute papričice, odnosno feferone.
Savršeno idu uz mnoga jela, a odlične su i kao prilog i kao dodatak. Možda mislite da ih je komplikovano ostaviti, ali zaista nije i najbolje bi bilo da ispratite recept po kojem su ih ostavljale naše bake.
Bilo bi dobro da, za vreme pripreme, nosite rukavice, da se ljutina ne bi zadržala na rukama i kasnije stvorila iritacije.
Dobro operite feferone, a zatim ih raširite na krpu da se osuše.
Prokuvajte vodu u šerpi, zajedno sa sirćetom, šećerom i solju.
Stavite u zagrejane tegle nekoliko zrna bibera, a zatim gusto ubacite papričice u svaku teglu i prelijte ih mešavinom vode i sirćeta, dok je još vruća, a tegle odmah zatvorite.
Na dno široke i duboke tegle stavite krpu, poređajte na nju tegle, a zatim šerpu nalijte vodom i to tako da tegle budu do 3/4 u vodi.
Kuvajte na umeretenoj vatri, sve dok se u teglama ne pojave mehurići, za šta će biti potrebno oko 15 minuta.
Tegle, nakon toga, ostavite da se u potpunosti ohlade i čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.