Prave se lako i brzo.
Vreme je pravljenja zimnice, a kiseli krastavčići u teglama trebalo bi da se nađu u svakoj ostavi.
Potrebni su vam sitni kiseli krastavci (kornišoni) i začini koji im daju poseban ukus.
Operite kornišone u nekoliko voda stavite ih na čistu krpu da se ocede, pa ih uspravno poređajte u prethodno oprane tegle.
U svaku teglu dodajte po jedan lovorov list, jedan cvet komorača, kašičicu semena komorača i malo bibera u zrnu.
Sledi priprema preliva kojim se tegle pune: Pomešati vodu i sirće, dodati so i šećer, dobro promešati i stavite da provri. Kada počne da ključa, sklonite preliv sa šporeta.
Ostavite da se malo prohladi, pa dodajte vinobran i mešajte dok se dobro ne istopi. Sipajte preliv u tegle da potpuno prekrije krastavce i svaku dobro zatvorite poklopcem.
Zatim poređajte tegle u široku tepsiju, na čije dno ćete prvo postaviti krpu.
Naliti mlakom vodom do vrha tegle i staviti na šporet da voda ključa oko 15 minuta. Kada krastavci dobiju svetlo zelenu boju, a mehurići sa dna tegle krenu ka poklopcu, to je znak da su kornišoni gotovi.
Izvadite ih iz vrele vode i uvijte tegle u ćebe. Neka tako prenoće, a sutradan ih stavite u ostavu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.