Može ostati bistra i dve godine uz ovakav način pripreme
Stigla je jesen, a u domaćinstvima to znači samo jedno - vreme je za spremanje zimnice. Zato vam iz bakine kuhinje donosimo recept za turšiju.
Prvo povrće iseći na krugove, kupus izrendati na ribanac.
U posebnu činiju sipati vodu, dodati so, sirće, šećer, biber u zrnu i lovorov list. Iseći celerov list, pa sve povrće izmešati sa njim.
Sipati presol sirćeta. Sve dobro mešati dva minuta. Poklopiti i ostaviti da stoji 2-3 sata.
Povremeno mešati. Pakovati u tegle, staviti plastične pritiskače, poklopiti i zavrnuti poklopcima.
Napomena: Kad spakujete povrće u tegl nalijete i zavrnete može ići na pasterizaciju na 90 minuta, 90 stepeni C. Ukoliko ne želite u presol sirćeta stavite jednu ravnu kašičicu vinobrana i jednu kašičicu konzervansa izmešajte i nalite. Zatvorite i ostavite na hladno. Može stajati dve godine bistro.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.