Projara - jelo koje miriše na detinjstvo.
Prvo i najvažnije u ovom receptu jeste to da pravite projaru nekome koga volite, onda ima sasvim poseban ukus.
Projara - jelo koje miriše na detinjstvo. Ako ste uživali u njenom ukusu iz bakine kuhinje, sigurno se pitate kako se pravi proja. Da biste ponovo osetili ukus detinjstva, potrebno vam je malo truda, volje i svega nekoliko sastojaka, a priprema je veoma jednostavna.
Osim što je izuzetno ukusna, proja je i sjajan izbor za zdrave obroke, pa je bez griže savesti možete uključiti u svoju redovnu ishranu.
Izmutiti jaja žicom, dodati sir i jogurt i malo pavlake. Ulje, so, ako nije slan sir, prašak za pecivo sa kukuruznim i hlebnim brašno i sve zamesiti kiselom vodom.
Testo mora da bude retko malo gušće nego za palačinke. Pleh obložiti pek papirom, pa sipati testo.
Rerna mora da bude ugrejana na 220 stepeni. Staviti da se peče, da lepo porumeni oko 40 minuta.
Može kao samostalni obrok ili uz obrok.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.