Mediteranska dijeta je jedna od najpoznatijih na svetu
Mediteranska ishrana godinama je sinonim za jednu od najboljih svetskih ishrana. Jela su lagana, lako se spremaju a gotovo sva su niskokalorična.
Danas vam donosimo jedan poseban recept.
Potrebno je:
PRIPREMA:
Lignje odmrznite, dobro ocedite od tečnosti koju će otpustiti i posušite papirnim ubrusom. Pirinač operite i skuvajte u dva puta većoj količini vode. Zatim je ocediti od suvišne vode, dodajte začine i dobro promešajte. Lignje napunite pripremljenim pirinčem. Nema potrebe da lignje napune do vrha jer će pirinač dodatno nabubriti tokom pečenja. V
atrostalnu posudu poprskajte maslinovim uljem i posložite lignje. Krakove lignje staviti u sredinu (druga varijanta je da ih sitno iseckate i dodate u nadev od pirinča. Lignje pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata, dok jelo ne dobije rumenu boju.
Tokom pečenja, lignje će otpustiti još vode, tako da je nema potrebe dodavati pre pečenja. Količina sastojaka dovoljna je za ručak za dve osobe.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.