Kako da omekšate junetinu koliko god da je žilava?

Profesionalni kuvari i za to imaju rešenje

27.05.2023. 18:37
  • Podeli:
junetina pixabay-647231d266a13.webp Foto: Pixabay

Često se na našoj trpezi nalazi meso. A iako je zdrava, junetina često može da bude žilava, bez obzira kako je pripremate.

Naravno da i za to postoji rešenje i to slobodno možemo reći više rešenja. Neki će vas iznenaditi, a profesionalni kuvari tvrde da će uz njih vaše meso biti mekano "kao duša".

Mariniranje u voću

Prva varijanta – pre kuvanja, neko vreme držite meso obloženo kriškama kivija. Naime, kivi sadrži enzime koji razgrađuju žilice u mesu i ono postaje mekano. Sličan efekat imaju i jabuka, ananas ili mango.

Druga varijanta – pripremite junetinu obloženu kriškama voća, i dobićete mekano i ukusno meso. Zato se na primer, svinjetina često sprema sa ananasom.

Sake marinada

Pripremite marinadu od nastruganog crnog luka i jabuka. Potom dodajte maslinovo ulje i malo sakea. Meso tokom noći ostavite u marinadi u frižideru.

Limun

Iscedite sok od limuna, pa držite meso potopljeno u njemu barem 30 minuta pre kuvanja. Takođe, možete koristiti i sirće, ali u tom slučaju, meso ostavite preko noći u marinadi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()