Kako da vam brašno potraje?

Ukoliko ga pravilno skladištite, potrajaće i do dve godine

20.05.2023. 14:11
  • Podeli:
Brašno (1)-642d7ac1ec8d0.webp Foto: Pixabay

Maltene ne postoji domaćinstvo koje uvek ima brašno - u manjoj ili većoj meri. Svaka domaćica zna da bez brašna teško da može da funkcioniše, pa ga redovno kupuju i drže u kući, jer se nikada ne zna kada će zatrebati.

Upravo iz tog razloga mnoga domaćinstva nabavljaju veće količine, odnosno zalihe. Međutim, ono što je jako važno jeste da znate kako pravilno da ga uskladištite.

Brašno većina drži u kuhinji, ili ostavi, međutim, belo pšenično brašno bi, nakon kupovine, trebalo da se stavi u zamrzivač na 48 sati, da bi se sva eventualna jajašca štetočina, koja bi mogla da se nađu u njemu, uništila.

Nakon toga bi brašno trebalo da stavite u čistu, suvu i hermetički zatvorenu kutiju koju ćete staviti na tamno i hladno mesto.

Ukoliko takvu kutiju stavite u frižider, rok trajanja ćete mu produžiti na čak dve godine. Međutim, ako planirate da potrošite brašno u roku od godinu dana od dana otvaranja pakovanja, onda možete da ga držite i u ostavi.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()