Ove ljubičaste bobice pune vitamina i gvožđa možemo da zamrznemo, ali je važno da to uradimo na pravi način.
Mada se obično zamrzavaju posle pranja i sušenja, stručnjaci ne preporučuju da ih peremo jer se tako skida spoljašnji "voštani" sloj koji štiti plod od bakterija.
Umesto toga, borovnice rasporedite na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostavite ih dva sata u zamrzivaču, a zatim ih pakujte u kese za zamrzavanje ili hermetičke posude koje će očuvati njihovu svežinu.
Najbolje bi bilo da se konzumiraju prvih šest meseci posle zamrzavanja, ali možete i do deset meseci, samo je važno da označite na posudi ili kesi kad ste ih stavili u zamrzivač.
Nije svejedno ni kako odmrzavate borovnice.
Bobice iz zamrzivača stavite u činiju, brzo ih isperite i odmah upotrebite ako ih koristite za ledeni smuti. Možete ih ostaviti da se otope na sobnoj temperaturi ukoliko planirate da ih upotrebite za pite, palačinke ili mafine, prenose Nezavisne.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.