Da li ste ikad pržili puding?
Puding od vanile često spremimo kada na brzinu želimo da se zasladimo, ali da li ste ikad pržili puding?
Zbog svoje neodoljive arome i moći da veže i stegne masu, puding od vanile je obavezan sastojak mnogih recepata za torte i kolače. Sigurno ste ga koristili za brze kolače bez pečenja koji bez fila od pudinga ne bi bili tako ukusni.
Žumance propržite sa šećerom, pa dodajte skrob, mleko i ekstrakt vanile, kao i so. Promešajte dobro i kuvajte dok se ne zgusne. Ako želite, možete dodati sir, ali nije neophodno.
Prespite u neku plitku posudu i stavite u frižider na 2 sata. Kada se dobro ohladi isecite kocke i propržite u tiganju u kome ste prethodno zagrejali puter.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.