Najvažnije dobro izmarinirati meso
Postoji nekoliko stvari koje su ključne za pripremu mesa, a među njima izdvaja se marinada kao osnova. Kulinarski stručnjaci kažu da i najbolji komadi mesa mogu da budu bezukusni ukoliko nisu dobro marinirani.
Marinada je ono što mesu daje poseban okus i mekanost. Zato se preporučuje da meso odstoji bar dva do tri sata pre stavljanja na roštilj, a ukoliko to učinite noć pre same pripreme rezultati će biti još bolji.
Za mariniranje meso u posudi mora da bude potpuno prekriveno mešavinom, a sledom toga je plastična kesa najbolji odabir zbog svoje prakičnosti.
Sastojci koje bi trebalo da koristite za mariniranje mesa su:
Često se dodaju i sastojci poput senfa, soja sosa, naribane kore citrusa ili meda. Sastojke možete odabrati po želji, a potrebno ih je izmešati te njima potom prekriti meso i ostaviti da odstoji.
Takođe, bilo da se radi o pilećim prsima, telećim kremenadlama, jagnjetini ili nečem drugom, ne ustručavajte se da meso dobro posolite, prenosi "Klix".
So će mesu dati neku novu dimenziju - omekšati ga, pospešiti ukus te sačuvati njegovu sočnost.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.