Ovom tehnikom avokado može ostati svež danima
Sigurno vam se desilo da kupite avokado, pojedete pola, a drugu polovinu ostavite za kasnije, i kada odlučite da pojedete taj ostatak on promeni boju.
Iako je bezbedno jesti potamneli avokado, njegov gorak ukus sigurno nije nešto u čemu ćete uživati.
Trejsi Vajntraub, poznata kuvarica i osnivačica kompanije "Gracefulli Fed", podelila je svoje znanje o ovoj voćki sa Martom Stjuart i objasnila zašto menja boju.
"Kada dođe u kontak sa vazduhom dolazi do hemijske reakcije koja proizvodi melanin, crni i braon pigment", objašnjava Trejsi.
Da bi se ova reakcija sprečila, Trejsi preporučuje da se avokado premaže maslinovim uljem.
"Nakon što ste avokado premazali maslinovim uljem, dodatni savet je da stavite avokado u hermetički zatvorenu posudu. Ovo će dodati sloj zaštite", rekla je Trejsi.
Nepropusna posuda će pomoći da se avokado zaštiti od kiseonika, a hladna temperatura u frižideru će pomoći da se uspori oksidacija.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.