Svi mislimo da znamo da kuvamo kafu ali da li je baš tako
Turska kafa je i dalje najpopularnija kafa u našim krajevima ali sve više ljudi se odlučuje da pije instant kafu.
Prva greška koju pravimo je što je pravimo kao tursku kafu.
U žurbi većina ljudi ne čita uputstvo za pripremu kafe koje piše na pakovanju, pa instant kafu ne pripremaju na pravilan način.
Nema tu mnogo mudrosti, ali je tim sitnim slovima napisano na koji način ova vrsta kafe treba da se skuva, da bi imala pravi, odnosno najbolji ukus.
Tajna savršenog ukusa je u vodi, odnosno njenoj temperaturi.
Ne treba da dozvolite da proključa voda za kafu iz instant kesica.
Sledeći put je samo zagrejte da bude vrela, ali ne sme da provri. Sipajte vrelu vodu preko kafe u šolji i primetićete koliko ima lepši ukus nego ranije kada ste vodu prokuvavali.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.