Bela vina se uvek serviraju na temperaturi od 8-14 C, a crna vina na sobnoj temperaturi od 14-18 C
Ako vam dolaze nenajavljeni gosti i nemate rashlađeno vino, onda isprobajte ovaj brz i jednostavan trik.
Jedino što vam je potrebno jesu led i so, i vaše vino će se ohladiti za samo 15 minuta.
So snižava tačku smrzavanja vode, pa će se led topiti na nižoj temperaturi nego inače, što će rezultirati hladnijom vodom.
Jedino na šta treba da obratite pažnju je da ga ne rashladite previše, jer ako je vino prehladno, ne dolazi do izražaja njegov buke (aroma).
Ovaj trik definitivno vredi znati jer vas spasava od pijenja mlakog vina, stavljanja leda u čašu ili čekanja sat vremena da vino bude spremno za piće.
Postoje i brojni drugi načini za hlađenje vina, recimo možete da stavite smrznuto grožđe u čašu jer ono neće da razredi piće poput leda.
Drugi način je da zamotate bocu u vlažni peškir i stavite je nakratko u zamrzivač – peškir će se brzo smrznuti oko boce i manja je verovatnoća da će eksplodirati u zamrzivaču, piše “Metro”.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.