Greške prilikom kuvanja testenine: Promenite ovo i biće sočna i mekana umesto lepljiva i prekuvana

Iako deluje jednostavno skuvati testeninu dešava se da se zalepi za šerpu ili bude gnjecava.

07.10.2024. 16:33
  • Podeli:
testenina tjestenina špageti pixabay-1664115132487.webp Foto: Pixabay

Ako želite da pasta bude savršena potrebno je da dobro skuvate testeninu.

Evo koje su najčešće greške zbog kojih vaše jelo nije kako treba

Ne stavljate so

Dodajte punu kašičicu soli na 4 litra vode, da testenina ne bi bila lepljiva ni premekana.

Sipate ulje u vodu

Nemojte da dodajete ulje u vodu-testenina će da postane klizava i sos se neće zadržati na njoj.

Ne mešate tokom kuvanja

Mešajte često testeninu, čim je dodate u posoljenu vodu, nekoliko puta tokom kuvanja. Kuvaće se ravomerno i neće da se lepi za šerpu.

Previše kuvate testeninu

Da bi imala orašast ukus testenina ne treba da se prekuva, već da zadrži čvrstinu i oblik.

Ispirate testeninu

Nemojte da ispirate pastu jer ćete tako da skinete i sloj skroba zadužen da pasta lepo upije sos. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()