Imamo jednostavan trik
Pečurke su ukusna i zdrava namirnica koja se može dodati u testenine, salate ili koristiti u rižotu, ali i samostalno. Međutim, često se dešava da ih zaboravimo u frižideru.
Ako želite da produžite svežinu pečuraka, evo nekoliko korisnih saveta za njihovo pravilno skladištenje kako biste ih duže koristili u omiljenim jelima.
Eliot Veb, osnivač Urban Farm-It-a i autor knjige "Uzgajanje gljiva kod kuće“, preporučuje jednostavan trik.
"Stavite cele, neoprane pečurke u smeđu papirnu kesu i zgužvajte vrh da biste zatvorili. Papir upija višak vlage i sprečava stvaranje sluzi“, objasnio je Eliot.
Ako nemate papirnu kesu, pečurke možete umotati u papirne ubruse i staviti ih u činiju, pa u frižider. Ova metoda takođe smanjuje nakupljanje vlage i pomaže u očuvanju svežine, piše Express.co.uk.
Veb takođe upozorava na plastiku.
"Plastična ambalaža zadržava vlagu, što ubrzava kvarenje pečuraka. Ako su pečurke u plastičnoj ambalaži, odmah ih prebacite u papirnu kesu ili umotajte u papirne ubruse“, rekao je on.
Za najbolje rezultate, važno je koristiti pečurke na vreme. Cele pečurke mogu da traju i do nedelju dana ako se pravilno čuvaju, dok narezane pečurke treba da se konzumiraju u roku od tri dana, prenosi Net.hr.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.