Kako očuvati svežinu zelene salate: Trikovi za dugotrajnost do mesec dana

Bogata je vitaminima A, C, B1, B2, B6 i mineralima kao što su gvožđe, kalcijum, cink, bakar, magnezijum i fosfor

19.06.2024. 23:00
  • Podeli:
zelena salata - profimedia-6672c11879c9d.webp Foto: Profimedia

Zelena salata je izuzetno zdrava i odlična namirnica, posebno ako ste na dijeti. Bogata je vitaminima A, C, B1, B2, B6 i mineralima kao što su gvožđe, kalcijum, cink, bakar, magnezijum i fosfor.

Sa samo oko 4% vode i minimalnim količinama ugljenih hidrata, belančevina i masti, zelena salata je idealna za održavanje sitosti bez dodatnih kalorija.

Da bi se izbeglo da zelena salata uvene nakon nekoliko dana u frižideru, možete primeniti jednostavan trik.

Prema popularnom savetu sa TikToka, stavite zelenu salatu u veliku staklenu teglu i napunite je vodom do vrha.

Zatvorite teglu poklopcem i čuvajte je u frižideru.

Na ovaj način, salata će ostati sveža i hrskava čak do mesec dana.

Bitno je redovno menjati vodu u tegli svakog drugog dana, kako biste produžili njenu svežinu i sprečili kvarenje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()