Koliko tačno kvasca se dodaje u testo: Kako da pecivo uvek bude mekano i vazdušasto

Da li ste znali koliko kvasca treba da dodate u testo? Količina kvasca zavisi od toga da li koristite suvi ili svež, ali i količine brašna koju ćete upotrebiti

13.04.2024. 13:38
  • Podeli:
Testo (5)-64302748eb1b6.webp Foto: Pixabay

Ako imate dobar recept, sve što treba da uradite jeste da ispratite količinu sastojaka. Morate da ih dodajete tačno kako je navedeno u receptu, ali takođe moraju da budu sobne temperature, sem onih koji trebaju da budu vrući.

Postoje 2 sastojka koji će svakako pomoći da vaše testo uvek ispadne savršeno, a to su jogurt i sirće. Jogurt će pomoći da proizvodi od testa budu mekani, a sirće će pomoći da testo brže nadođe.

Da li ste znali koliko kvasca treba da dodate u testo? Količina kvasca zavisi od toga da li koristite suvi ili svež, ali i količine brašna koju ćete upotrebiti, a mnoge domaćice koje su početnice to nisu znale.

Na 1 kg brašna se dodaje cela kocka kvasca (tj. 42 g), koji je neophodno da razmutite u toploj vodi ili mleku. Dodaje se i šećer, pa ga ostavite da se aktivira nekih 10 minuta.

U slučaju da nemate svež kvasac, možete koristiti i suvi, a u tom slučaju na 1 kg brašna se stavlja oko 20 g suvog kvasca ili 2 kesice.

Foto: Pixabay
  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()