Kulinarski trik za koji vam niko nije rekao: Zašto iskusne domaćice prekrivaju maslac čašom

Maslac je proizvod koji je uvek u frižideru, jer se često dodaje tokom pripreme raznih jela: peciva ili čak običnih sendviča

24.04.2024. 19:03
  • Podeli:
maslac puter margarin pixabay-6499756001ded.webp Foto: Pixabay

Međutim, kako bi što pre obavile poslove u kuhinji, domaćice ponekad zaborave na vreme izvaditi maslac iz frižidera.

Kao rezultat toga, hladne i tvrde namirnice komplikuju proces kuvanja. Uglavnom  je potrebno da je maslac već omekšao.

Ovde stvar spašava jedan trik za koji ne znaju svi.

Foto: Pixabay

Ako želite proizvod omekšati što je brže moguće, tada ga trebate staviti na tanjir i pokriti čašom odozgo.

U tom slučaju potrebno je prethodno imati čistu toplu vodu u posudi kako bi se proces ubrzao.

Ostaviti da odstoji pet minuta. Kao rezultat, maslac će postati mekši, a tekstura kremastija.

  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()