Trik je proveren i nepogrešiv, a veoma je koristan u kuhinji
U momentima kada u rukama držite dva jaja, ali ne možete da sa sigurnošću znati koje je skuvano, a koje sirovo, jer u frižideru imate i jedno i drugo, potreban je trik da biste ih razaznali.
Ovaj trik je proveren i nepogrešiv, a veoma je koristan u kuhinji. Kako biste ga isprobali, potrebno vam je jedno sveže i jedno skuvano jaje.
Prvo zavrtite jedno jaje na ravnoj površini. Ako ste zavrteli kuvano jaje, primetićete da se ono vrti duže.
Kada zavrtite sirovo jaje, ponovo na ravnoj površini, ono će se vrteti mnogo kraće od kuvanog.
To je zbog toga što se u sirovom jajetu pokreću i belance i žumance, i tako skraćuju vreme rotiranja. Kod kuvanog jajeta tekstura je tvrda i ne utiče na njegovo kretanje.
Na ovaj način možete veoma lako prepoznati koje jaje je kuvano i nema potrebe da ih razbijate da biste to saznali.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.