Niko ne zna kako se pravilno kuvaju viršle: Trik je u ovome

Ako ste bili u dilemi, evo rešenja

30.09.2024. 09:43
  • Podeli:
viršle kobasice meso prerađevine pixabay-66e9d520e8847.webp Foto: Pixabay

Viršle, omiljeni delikates, često se nađu na trpezi zbog svog brzog pripremanja i ukusnog rezultata. Iako zdravstveni stručnjaci ne preporučuju njihovu čestu konzumaciju, njihova popularnost ostaje neosporna.

Pravljenje viršli je obično jednostavno, ali koliko dugo treba da se kuvaju? To je pitanje koje često muči mnoge.

Na pakovanjima obično piše vreme kuvanja, ali ako niste sigurni ili nema uputstva, postoji jedan jednostavan trik koji će vam reći kada su viršle gotove.

Prvo, uvek skinite omotač sa viršli pre kuvanja. To je ne samo bolje za zdravlje, već i sprečava lepljenje viršli tokom kuvanja.

Zatim, merite vreme kuvanja od trenutka kada voda u kojoj kuvate viršle proključa.

Najvažnija stvar je da ih kuvate dok ne nabubre. Neke će nabubriti za 3-4 minuta, dok kod drugih može potrajati i do 10 minuta. Ključno je da tek kada nabubre, viršle su spremne za serviranje.

Nakon što ih izvadite iz vrele vode, mogu splasnuti, ali ne brinite, to je normalno. Sada, uz ovaj jednostavan test, možete biti sigurni da su vaše viršle savršeno skuvane i spremne za uživanje.

  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()