Ovo je najbolji način da podgrejete krompir, a da ne bude gnjecav

Pomfrit ili prženi krompir svi obožavaju za ručak. Ali kada se ohladi, nije baš mnogo ukusan.

31.01.2024. 17:00
  • Podeli:
krompir-63a952fc4b873.webp Foto: Pixabay

Krompir je odličan prilog za sve vrste jela, a mnogi vole da ga grickaju bez dodataka kada je spremljen u vidu pomrfita. Međutim, postoji jedan problem - brzo postane gnjecav ako preostane nešto posle ručka i ohladi se.

Važno je znati kako da ga pravilno podgrejte kako bi ostao ukusan. Ne radite to u mikrotalasnoj, jer će zbog neujednačene temperature postati gnjecav. Takođe, ulje u kojem se pržio krompir tokom podgrevanja u mikrotalasnoj rerni dobiće užegao ukus.

Najbolji način za podgrevanje krompira je na šporetu, u velikom tiganju, na umerenoj temperaturi. Mešajte ga sve vreme na ringli, a kada tiganj postane vruć sklonite ga sa šporeta.

Foto: Pixabay

Pošto prženi krompir već ima ulja, ne treba ga dodavati. Pazite da se krompiri ne dodiruju u tiganju, jer će se potpariti, pa neće biti hrskavi. Kada se krompir zagreje, ocedite višak masnoće, dodajte prstohvat soli i uživajte.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()