Pet čestih grešaka u pripremi bolonjeze sosa koje kvare njegov ukus: Uz ove savete ispašće savršeno

Prateći ove savete, vaš bolonjez sos će biti savršeno uravnotežen i ukusan, pripremljen baš onako kako treba

29.05.2024. 17:22
  • Podeli:
špagete bolonjeze, pasta, pixabay 1-665725b4053d0.webp Foto: Pixabay

Kada pripremaju bolonjez sos, neiskusnim domaćicama često promaknu određene greške koje mogu uticati na ukus i teksturu jela. Evo nekoliko saveta kako izbeći te greške i pripremiti savršen sos:

Ne kuvajte sos predugo

Dovoljno je da sos kuvate 5 do 10 minuta na jakoj vatri kako bi se svi ukusi sjedinili.

Pazite da ne zagorite beli luk

Sačekajte da se ulje dobro zagreje pre nego što dodate beli luk. Pržite ga strpljivo dok ne dobije zlatnu boju i dobar prženi ukus.

Pravilno dodajte testeninu

Umesto da sos dodate gotovoj testenini, ubacite skuvanu testeninu u tiganj i kuvajte je nekoliko minuta sa sosom kako bi upila sve ukuse.

Foto: Pixabay

Ne zaboravite na maslac

Dodajte malo maslaca na kraju pripreme, nakon što ste lagano propržili crni i beli luk, kako biste postigli bogatiji i kremastiji ukus.

Probajte sos tokom pripreme

Redovno probajte sos dok ga kuvate kako biste prilagodili začine i teksturu prema svom ukusu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()