Skuvajte kukuruz za samo 10 minuta: Trik koji koriste profesionalni kuvari

Znatno skraćuje vreme

09.07.2025. 11:07
  • Podeli:
shutterstock_479531989 kuvani kukuruz corn-686e262ea8ab7.webp Foto: Shutterstock

Postoji jedan trik koji čitav proces kuvanja ubrzava, a rezultat je jednako ukusan.

Letnji dani gotovo da ne mogu da prođu bez kuvanog kukuruza, mirisan, sočan i pun ukusa, idealan je za lagani obrok ili grickanje u hladu.

Ipak, mnogi odustaju od njegove pripreme kod kuće, jer misle da ga treba kuvati satima.

Umesto da kuvate cele klipove, prelomite ih na polovine i složite u šerpu. Prelijte ih običnom vodom, tek koliko da budu potopljeni.

Kada voda provri, dodajte jednu čašu mleka i komad putera. Ova kombinacija ne samo da skraćuje vreme pripreme, već daje kukuruzu pun, kremast ukus.

Sve zajedno kuvajte još desetak minuta, pa sklonite sa ringle. Na kraju ga samo posolite po ukusu i uživajte.

Ovim jednostavnim postupkom dobićete savršeno kuvan kukuruz za svega 10 minuta, bez dosadnog čekanja i uz dodatni sloj bogatog ukusa.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()