Poseban šmek daje testeninama, marinadama i umacima
Mnogi koriste smeđi šećer u pripremi torti i kolača ili kao zaslađivač za kafu. Postaje sve zastupljenija zdravija zamena za beli šećer.
Međutim, smeđi šećer vrlo brzo postaje tvrd kao kamen, pa je teže uzeti samo onu količinu koju ste nameravali.
To posebno može biti problem kada spremate poslastice, odnosno kada imate tačno određenu gramažu.
Ali, tu nije reč o samoj vrsti šećera, već u pogrešnom načinu skladištenja.
Da biste izbegli ovaj problem, potrebno je da smeđi šećer čuvate u hermetički zatvorenoj posudi.
Što bolje zatvorite posudu, duže će održati svoju originalnu teksturu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.