Stavite peršun u vodu sa sodom bikarbonom i gledajte čudo
Peršun je neizostavan začin kod nas, kako za supe tako i
za mnoge druge stvari, a najbolje je kada je savršeno svež.
Ako želite da produžite svežinu ove biljke, a istovremeno ste protivnici zamrzavanja, imamo efikasan i jednostavan način za vas. Pratite uputstva u nastavku.
Kako produžiti svežinu peršuna?
Sipajte u posudu vodu. Dodajte kašiku sode bikarbone. Umočite peršun. Ovako čistite ovu biljku. Poprskajte sirće na dasku za sečenje i obrišite je krpom. Zatim iseckajte peršun. Stavite papirni ubrus na dno tegla pa stavite peršun.
Čuvajte teglu u frižideru. Možete je držati tamo mesec dana. Zahvaljujući ovom triku, peršun će zadržati aromu i ukus.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.