Stavite ovaj sastojak u salatu i krastavac će biti ukusniji nego ikada pre

Izvući će vlagu i ukus učiniti savršenim

05.08.2024. 18:30
  • Podeli:
krastavac pixabay-647db23456010.webp Foto: Pixabay

Krastavac će biti ukusniji - a potreban je ovaj sastojak za salatu.

Da, reč je o krastavcu - jednostavnom, osvežavajućem povrću koje može biti još ukusnije uz samo jedan sastojak koji već imate u kuhinji.

Kada sečete krastavac na tanke kolutove ili štangle, samo ga stavite u činiju i pospite malo soli preko. Ostavite ga da odstoji oko pola sata. Zašto? So će izvući višak vlage iz krastavca, što znači da vaše jelo neće biti razvodnjeno kada ga dodate u salatu ili neki drugi obrok.

Ovo je posebno korisno ako pravite sosove ili prelive ili neki drugi sastojak, jer previše tečnosti može narušiti ukus jela.

Kako da pravilno posolite krastavac?

Operite, oljuštite i isecite krastavac po želji. Stavite ga u činiju i posolite ga tako da svaki komadić bude blago prekriven solju. Ostavite da odstoji oko pola sata, a zatim ga možete dodatno ocediti pre serviranja.

Sada, vaš krastavac je spreman za uživanje sa poboljšanim ukusom koji će vas oduševiti!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()