Izvući će vlagu i ukus učiniti savršenim
Krastavac će biti ukusniji - a potreban je ovaj sastojak za salatu.
Da, reč je o krastavcu - jednostavnom, osvežavajućem povrću koje može biti još ukusnije uz samo jedan sastojak koji već imate u kuhinji.
Kada sečete krastavac na tanke kolutove ili štangle, samo ga stavite u činiju i pospite malo soli preko. Ostavite ga da odstoji oko pola sata. Zašto? So će izvući višak vlage iz krastavca, što znači da vaše jelo neće biti razvodnjeno kada ga dodate u salatu ili neki drugi obrok.
Ovo je posebno korisno ako pravite sosove ili prelive ili neki drugi sastojak, jer previše tečnosti može narušiti ukus jela.
Operite, oljuštite i isecite krastavac po želji. Stavite ga u činiju i posolite ga tako da svaki komadić bude blago prekriven solju. Ostavite da odstoji oko pola sata, a zatim ga možete dodatno ocediti pre serviranja.
Sada, vaš krastavac je spreman za uživanje sa poboljšanim ukusom koji će vas oduševiti!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.