Napravite mafine, palačinke, ćuftice na nešto drugačiji način
Negde smo na polovini velikog božićnog posta, a jaja su jedna od namirnica koje se mnogo koriste u receptima. Pored toga, jaja su zdrava i nutritivno vredna hrana i važan su sastojak mnogih jela.
U vreme posta zamene za jaja su neophodne, a ne smemo zaboraviti ni vegane koji ne jedu ovu namirnicu, kao ni osobe koje su alergične na njih.
Postoje tri sjajna načina da zamenite jaja u vašim receptima, bilo da su oni slani ili slatki. Naravno, budite realni, to ne mogu biti recepti u kojima su jaja dominatna namirnica ili ih ide mnogo poput pojedinih torti i kolača.
Bolje je da budu samlevene, ali mogu i cele.
Pomeša se jedna kašika semenki sa četiri kašike vode. Ostavite da odstoje desetak minuta potom dodajte u željenu masu.
Jedna kašika mlevenog lanenog semena pomeša se sa 3 kašike vode. Postupak je isti kao i sa čia semenom. Dobiće se želatinozna smesa koja će odlično povezati željene sastojke.
Pomešajte jednu kašiku psilijuma sa kašikom vode. Psilijum ili seme indijske bokvice je odlična zamena za jaja i super je za brzo zgrušavanje hrane.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.