Ovaj savet je idealan za one koji jutro započinju vitaminskim bombama
Mikrotalasnu pećnicu obično koristimo za podgrevanje obroka, odmrzavanje mesa tu i tamo ili pravljenje kokica.
Verovatno ste već čuli da je iznutra najlakše oprati tako što ćete zagrejati vatrostalnu posudu sa vodom, a mnoge domaćice za bolji miris dodaju pola ili bar krišku limuna.
Ali imamo bolju ideju kako da koristimo i mikrotalasnu pećnicu i limun. U stvari, ne samo limun, već i narandža ili grejpfrut.
Ako ste među onima koji vole da započnu jutro čašom ručno ceđenog soka od pomorandže, onda je ovaj trik idealan za vas.
Takođe i za one koji imaju naviku da rano ujutru piju limunadu, koju mnogi preporučuju kao dobru pomoć u mršavljenju.
Ovaj trik zapravo deluje na sve agrume, a cilj mu je da se iz voćke iscedi za trećinu više soka nego inače.
Pre nego što započnete proces ceđenja, stavite voće u mikrotalasnu.
U zavisnosti od veličine (odnosno da li je limun, pomorandža ili grejp) zagrevajte ga 10 do 30 sekundi na srednjoj temperaturi.
Zatim izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi minut i iscedite sok na uobičajen način, imaćete soka više nego obično.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.